Érsekcsanádi lőtér

A gyakorló lövészet célja, hogy a lőfegyver minél etikusabb és biztonságosabb használatát lőtéren, biztonságos és szabályos körülmények között, vizsgázott lövészetvezető segítségével elsajátíthassa a résztvevő.

Écs_lőtér_10
Megközelítés

Gemenc Zrt. tulajdonában lévő lőtér címe: 6347 Érsekcsanád, 0328/ 2., 0328/4. hrsz

A lőtér Érsekcsanádról (az utolsó 300 m kivételével) szilárd burkolatú úton közelíthető meg. Az útvonalat táblák  is jelzik.

GPS: 46.242047, 19.005743

Google Maps

Lőtéri adottságok, lehetőségek.

Skeet lövészet

A skeet lőpálya korongjai két egymással szemben kb. 40 méterre elhelyezkedő toronyból egymást keresztezve érkeznek. A versenyzők a két torony szélességében félköríven elhelyezkedő 7, illetve a két torony között, középen elhelyezkedő 8. lőállásról adják le lövéseiket. A korongok a pálya középpontján lévő keresztezési pont felett közel 5 m-es magasságban repülnek. Mindkét toronyban 1-1 gép helyezkedik el.

 

Korong vadászat 

A korongvadászat lebonyolítása a skeet lőpályán történik, ezért egy időpontban a két lőszám együtt nem üzemel.

A korongvadászat során négy lőállásról adhatók le lövések. 1-3 lőállás esetében 4 szólókorong és egy double, a 4. lőállás esetében 5 szóló korong és egy double kérhető, a lőállásoknál feltüntetett sorrend szerint. A korongvadászat során a lőpályán hat, egymástól függetlenül üzemelő korongdobó gépből érkeznek a korongok.

 

Trap lövészet

A trap lőpálya 1 dobógépe egy földalatti dobóárokban van elhelyezve, ahonnan a korongok 50-70 méter távolságra repülnek. A versenyzők a közelebbi (10 m) vagy a távolabbi (15 m) lőállásokon helyezkednek el.

A 10 m-es távolságnál öt lőállás, míg a 15 m-es távolságnál négy lőállás található egy sorban.

Közelebbi távolság esetén lőállásonként 5 db korongra adható le lövés, míg a távolabbi lőállásoknál 3×6 és 1×7 db korongra adható le lövés.

Toronykakas lövészet

A toronykakas lőpálya 1 dobógépe egy 8 méter magas toronyban van elhelyezve, onnan a korongok a kialakított lőállások felett haladnak el 10-15 méter magasságban. A lőpályán 5 lőállás került kialakításra, amelyek esetében lőállásonként 5 db korongra adható le lövés.

Lőállásonként két double és egy szóló korongra adható le lövés.

Futóvad lövészet

A futóvad lőpályán egyidejűleg egy lőállás üzemel. A mozgó cél 50 méter távolságban halad a lőállástól kereszt irányban. A céltábla mozgási sebessége két fokozatban

Écs_lőtér_08

 működtethető (lassú, gyors).  Egy rotte 10-szeri indítást jelent.

Állóvad lövészet

A lőtávolság maximum ötven méterig változtatható. Őz, vaddisznó, róka alakú lőlapokra (a távolság függvényében megfelelő arányú változatokra) lehet a lövéseket leadni. A lőpályán egyidejűleg maximum négy lőállás használható.

Écs_lőtér_26

Egyéb szolgáltatások

A lőtér fogadóépületében konyha, 30 fő befogadására alkalmas társalgó-étkező helyiség, az épület mellett egy 50 fő befogadására alkalmas kültéri szaletli is igénybe vehető rendezvények alkalmával.

Igény esetén reggelivel és ebéddel is tudunk szolgálni vendégeink számára.

A lőtéren parkolási lehetőség is van kb. 40 db gépjármű részére.

Nyitva tartás

Hétfő – csütörtök: zárva.

Pénteken : 14.00 –től  18.00 óráig (ünnepnapok kivételével).

Szombat – vasárnap: zárva.

10 fő feletti létszám esetén egyéb nyitvatartási időszak is megoldható előzetes bejelentkezés alapján.

Bejelentkezés

Előzetes bejelentkezés szükséges legalább 2 nappal a tervezett részvételt megelőzően.

Gemenc Zrt. Hajósi Erdészet

Haidinger György

+36 30 348-3677

haidingergyorgy@gemenczrt.hu